In Flames Gildia In Flames |
|
| Podanie o przyjęcie do gildii - Qhozzy | |
|
+6Nanai Keireen Taol Creit Balumb qhozzy 10 posters | Autor | Wiadomość |
---|
qhozzy
| Temat: Podanie o przyjęcie do gildii - Qhozzy Wto Cze 16, 2009 3:54 am | |
| Płomienie. Nad miastem unosiły się jęzory ognia. Wzbijały się w górę niczym wzlatujące ptaki. Dotykały swoimi czerwonymi mackami nieba, drażniąc je dymem swych wnętrzności. Krzyki. Wszystko płonęło. Ulice zasłane były trupami. Zmasakrowane ciała walały się kupami, jedne na drugich. Młodzi obok starych, kobiet, dzieci. Znać na nic było piętno szybkiej lecz okrutnej śmierci, która nie oszczędziła nikogo. Zwęglone, poodcinane kończyny leżały w strumieniach krwi. Odór ciał mieszał się z dymem ogarniającym uliczki. Ludzie konali. Nie było już nikogo kto mógł by im pomóc. Atak był zbyt szybki by ktokolwiek mógł zareagować. Pozostało tylko cierpienie i śmierć. Wjechali do miasta spokojnie, ostrożnie. Odziani na czarno. Przejeżdżali między płonącymi budynkami, nie zwracając uwagi na cichnące już wołania o pomoc. Końskie kopyta miażdżyły wszystko co napotkały na swojej drodze. Dojechali do ogromnego placu, który kiedyś służył mieszkańcom za targowisko. Teraz w poprzek ciągnęły się poprzewracane wozy, wały częściowo strawione przez ogień. Wokół umocnień piętrzyły się stosy martwych obrońców. Okropne grymasy przerażenia zastygły im na twarzach. Niektórzy zginęli z bronią w ręku, inni nawet nie zdążyli po nią sięgnąć. Jeźdźcy niewzruszeni widokiem śmierci, przejechali w milczeniu barykadę. Szukali czegoś. I znaleźli szybciej niż się spodziewali. Na końcu placu, w miejscu gdzie zaczynały się schody prowadzące na zamkowe mury stała postać. Spowijał ja głęboki cień. Podpierała się kosturem niczym starzec, lecz było widać iż jest to wysoki, postawny mężczyzna. Długie czarne włosy opadały mu na płaszcz którym był okryty. U jego boku wisiał szeroki miecz z prosta żelazną klinga. Mężczyzna zrobił krok w stronę jeźdźców. Ci zatrzymali się kilkadziesiąt metrów przed nim. Dowódca czarnych zsiadł z konia, i ruszył w kierunku mężczyzny. Pod powiewającym płaszczem widać było długą, sięgającą mu do kolan kolczugę. Tamten wyciągnął przed siebie ręce w ostrzegawczym znaku. Coś w jego gestach, postawie wzbudzało grozę, nakazywało posłuszeństwo. Czarny odczuwał moc i sile bijącą od postaci, jednak nie zatrzymał się. - Witaj Qhozzy – rzekł gdy zbliżył się do mężczyzny. Rysy jego twarzy były ostre, zadarty niczym dziob nos, i oczy – niespokojne, błądzące, pełne smutku i cierpienia, a zarazem w jego spojrzeniu można było dostrzec znak czasu. Wiedział też że jest niezwykle zręczny i szybki. Nawet gdyby chciał wyciągnąć miecz i go zaatakować, nie zdążyłby, dlatego miał ze sobą kilku wojowników. - Długo kazaliście mi na siebie czekać – odpowiedział Qhozzy. - Nie jest łatwo cię znaleźć. Na szczęście łunę pożaru widać z daleka. Niedługo przyjadą inni. Tym razem nam nie uciekniesz. Witam serdecznie. Pozwoliłem sobie odejść trochę od schematu wszystkich zamieszczonych tu podań i urzec Was moim króciutkim tekstem. Z tego co przeczytałem i zobaczyłem nie prowadzicie aktualnie rekrutacji, mimo to pomyślałem sobie, że spróbuję. Coś o mnie : Imię: Michał Wiek: 22 lata Skąd jesteś: Urodziłem się, mieszkam, studiuję i pracuję w Katowicach. Nick: Qhozzy Klasa: Paladyn Aktualny level: 59 Build: Aktualnie - retribution. Jaki build planujesz miec na maksymalnym levelu?: W zależności od tego co będzie potrzebne, chociaż skłaniałbym się protection (o ile to możliwe, zostanę przy retribution. Zaraz pewnie posypią się w moją stronę pomidory i śmieci rzucone przez resztę użytkowników, ale dość dobrze gra mi się taką postacią. Jeśli będzie potrzeba - protection.) Używamy na raidach Ventrilo. Czy posiadasz mikrofon?: Posiadam mikrofon, program teamspek. Z Ventrilo korzystałem również, więc niejako mam swego rodzaju pewne doświadczenie. Czy zapoznałeś/aś się z regulaminami: Regulamin gildii, Regulamin raidowania. Owszem. W jakiej gildii byłeś wcześniej: W gildii o nazwie Nemesis. Byłem parę dni offline (sesja ;<) i chyba mnie wyrzucili. Nick postaci przed wipe: Niestety nie miałem okazji grać wcześniej. O serwerze tym dowiedziałem się dopiero niedawno. Czy znasz kogoś z Gildii: Niestety. Dlaczego akurat In Flames: Spodobało mi się Wasze rzeczowe ogłoszenie na formu Sangreala. Jakże różniło się ono od szczeniackich ogłoszeń 12letnich zakompleksionych dzieci typu : "Szukam uber pro wymiatacza, piszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!111111" bądź : "Chcesz do gildii? ??? ?? ? EEEeee?? " Ile średnio spędzasz czasu na gre: W zależności od ilości obowiązków. Mogę powiedzieć, że staram się codziennie na co najmniej 2-3 godzinki zasiąść. Oczywiście zdarzają się o wiele dłuższe posiedzenia. Jak długo grasz w WoW'a: Właściwie nie zbyt długo. Z jakieś 2-3 tygodnie na tym serwerze, dodatkowo na Serwerze 'Exodus' troszeczkę. Nie udało mi się tam nawet dojść do 70 lvlu. Jeśli posiadasz zdjęcie podaj tutaj link (opcjonalne): Może troszkę później wyśle zdjęcie. Jakie masz doświadczenie PvE: Moje doświadczenie w tej sprawie kształtuje się na poziomie między średnim a mizernym, ale jestem bardzo pojętny i szybko się uczę. Zdaję sobie sprawę z tego, że na tle innych osób grających w tą grę o wiele dłużej nie wypadam zbyt korzystnie, ale mimo to liczę, że może dacie mi szansę. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez qhozzy dnia Wto Cze 16, 2009 5:07 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Balumb
| Temat: Re: Podanie o przyjęcie do gildii - Qhozzy Wto Cze 16, 2009 4:17 am | |
| Podanie ładnie napisane. Chociaż rekrutacja na Palków jest zamknięta. To ja jestem ZA | |
| | | Creit Rada Gildii
| Temat: Re: Podanie o przyjęcie do gildii - Qhozzy Wto Cze 16, 2009 4:22 am | |
| albo dobre podanie, albo znowu jakies pierdolony fake
byloby problemem dla Ciebie wbicie do nas na ventrilo np dzis kolo 22? | |
| | | Taol
| Temat: Re: Podanie o przyjęcie do gildii - Qhozzy Wto Cze 16, 2009 4:26 am | |
| | |
| | | Keireen
| Temat: Re: Podanie o przyjęcie do gildii - Qhozzy Wto Cze 16, 2009 4:28 am | |
| No ja nie wiem... ten text mi smierdzi Wiedźminem, Drizzt'em, czy tym podobnym... Sam to napisałeś? Jeśli tak to mnie nie bardzo urzeka Nie lubię plagiatów... wstrzymuje się, zresztą i tak wbije np Tifek, Holly i dadza Przeciw...
Ostatnio zmieniony przez Keireen dnia Wto Cze 16, 2009 4:36 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Nanai Admin
| Temat: Re: Podanie o przyjęcie do gildii - Qhozzy Wto Cze 16, 2009 4:33 am | |
| | |
| | | qhozzy
| Temat: Re: Podanie o przyjęcie do gildii - Qhozzy Wto Cze 16, 2009 4:40 am | |
| - Creit napisał:
- albo dobre podanie, albo znowu jakies pierdolony fake
byloby problemem dla Ciebie wbicie do nas na ventrilo np dzis kolo 22? Czemu miałby to być fake? Wolałbym trochę późniejszą godzinę, ale powinienem dać radę. - Keireen napisał:
- Sam to napisałeś?
Tak, to mój tekst. Również nie lubię plagiatów, nie zamieszczałbym tutaj tego jeśli nie byłoby to moje. | |
| | | Helwet
| Temat: Re: Podanie o przyjęcie do gildii - Qhozzy Wto Cze 16, 2009 4:48 am | |
| Jestem za daniem szansy temu Panu, choć, podobnie jak Keirę, proza mnie nie zachwyciła, widać natomiast zaangażowanie, co w moich oczach odgrywa ważną (najważniejszą?) rolę. Podanie jest, tak czy owak, o niebo lepsze od pozostałych, jakie dane mi było tu oglądać. | |
| | | yairomi Rada Gildii
| Temat: Re: Podanie o przyjęcie do gildii - Qhozzy Wto Cze 16, 2009 4:49 am | |
| Mam nadzieję, że w grze będziesz równie twórczy, za. | |
| | | Keireen
| Temat: Re: Podanie o przyjęcie do gildii - Qhozzy Wto Cze 16, 2009 4:53 am | |
| - qhozzy napisał:
Tak, to mój tekst. Również nie lubię plagiatów, nie zamieszczałbym tutaj tego jeśli nie byłoby to moje. No tak, ale pisząc słowo 'plagiat' miałam na myśli to, że 'może' odgapiłś co nie co( bo naprawdę mogę Ci choćby w Wiedźminie odnaleźć podobne lub wręcz identyczne zdania, poza tym sam styl pisania od razu skusił mnie do wniosku, że to Sapkowski), więc miałam nadzieje, że powiesz, iż zapomniałeś wpisać cudzysłów i podać autora... BTW, a niech Ci będzie jak Nanai i Creit dali ZA... no to ZA | |
| | | qhozzy
| Temat: Re: Podanie o przyjęcie do gildii - Qhozzy Wto Cze 16, 2009 5:06 am | |
| - Keireen napisał:
- qhozzy napisał:
Tak, to mój tekst. Również nie lubię plagiatów, nie zamieszczałbym tutaj tego jeśli nie byłoby to moje. No tak, ale pisząc słowo 'plagiat' miałam na myśli to, że 'może' odgapiłś co nie co( bo naprawdę mogę Ci choćby w Wiedźminie odnaleźć podobne lub wręcz identyczne zdania, poza tym sam styl pisania od razu skusił mnie do wniosku, że to Sapkowski), więc miałam nadzieje, że powiesz, iż zapomniałeś wpisać cudzysłów i podać autora...
Nie ukrywam, że pasjonuję się jego prozą, co sama zauważyłaś. Opowiadanie jest bardzo proste, pomysł banalny - wykonanie jeszcze łatwiejsze. Nie chodziło tu jednak o plagiatowanie kogoś, powtarzanie, lecz pisząc podanie wpadłem na pomysł, że napiszę coś więcej niż tylko te suche dane, które znajdują się w większości innych podań. Jak widać wywołało to lekką dyskusję a świadczyć to może tylko i wyłącznie o zainteresowaniu bądź zaintrygowaniu. Napisałem to na poczekaniu, więc pomysły i styl zaczerpnąłem z tego co mi pierwsze przyszło na myśl. | |
| | | Keireen
| Temat: Re: Podanie o przyjęcie do gildii - Qhozzy Wto Cze 16, 2009 5:14 am | |
| no ok ok, ja już się o nic nie czepiam A w sumie, że lubisz Sapkowskiego to + | |
| | | Usagi-
| Temat: Re: Podanie o przyjęcie do gildii - Qhozzy Wto Cze 16, 2009 5:17 am | |
| Nie miałeś 70, więc nie masz doświadczenia na raidach. Jaki z Ciebie tank będzie jest loterią. Dla mnie to jest przeciw, bo retri mamy ponad normę, a prot pal to wyłącznie dobry OT i tyle.
Z drugiej strony, jeśli gildia z Tobą poraiduje, nauczysz się co i jak, to nie widzę przeciwwskazań, żeby Cię przyjąć.
I odpowiadanie napisałeś ładne, ale ja daję "za" ludziom z doświadczeniem na raidach. | |
| | | Milus
| Temat: Re: Podanie o przyjęcie do gildii - Qhozzy Wto Cze 16, 2009 5:23 am | |
| nie ma żadnego doświadczenia PvE... nie miał 70... tekst całkiem całkiem... ale nasza gildia to kółko pisarskie ??? odrzucaliśmy podania te które były suche i bez polotu ale osoby te miały jakieś doświadczenie PvE... jak dobrze pamiętam to najszybciej zamkneliśmy rekrutacje właśnie dla Paladynów... przeciw... | |
| | | Creit Rada Gildii
| Temat: Re: Podanie o przyjęcie do gildii - Qhozzy Wto Cze 16, 2009 5:37 am | |
| hmm zgodziles sie na to VT wiec hmm, okej jestem za ale na VT i tak zapraszam tam Ci powiem czemu mialem takie przypuszczenia, ze to fake moze byc troche puznij jesli 22 Ci nie pasuje no i jest tylko 1 przeciw, przyjety zglos sie do kogos z rady PS. zaproszenie na VT dalej aktualne | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Podanie o przyjęcie do gildii - Qhozzy | |
| |
| | | | Podanie o przyjęcie do gildii - Qhozzy | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|